" >

Зустрічаймо лижний сезон! Смакуєм страви з Карпат!04.11.2014

Гуцульський бануш - смак з полонини і Карпат.

"Мамалига", "гомі","абысҭа", "мамрис", "журан-худар", "полєнта" - так називають наші сусіди по усьому світі гарний гуцульський бануш. На схилах Карпат бануш готують лише чоловіки, вважаючи це не жіночою справою. Але страва ця настільки розповсюджена, що готувати її вміють навіть діти. Отже, спробуємо це зробити і ми з вами.

Для смачного бануша нам знадобиться:
Борошно кукурудзяне - 250 гр.
Вершки - 800-900 мл.
Вода - 100-200 мл
Сіль - 1 ч. ложка
Бринза - 200 гр.

Для піджарки:
Підкопчене сало з м'ясом.
Цибулина
Дзвоним в магазин Без Черги, робимо замовлення.

Поки чекаєм доставку, підготуємо кастрюлю з товстим дном і дерев'яну лопатку для розмішування.
Зустрічаємо курьєра) Швидко, як завжди.
Далі потрібно змішати вершки з водою, довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь, і тоненькою цівкою висипати борошно, безперервно помішуючи за часовою стрілкою!
Приблизно через 6-8 хвилин, на поверхні з'явиться масло. Бануш готовий!
Подають його посипавши бринзою та засмаженими шкварками з цибулею.
Смачного Вам!


 

comments powered by Disqus
by ArtGazm