" >

5 найбільш корисних продуктів харчування14.03.2017

При виборі продуктів додому, часто задаємо собі питання: що б такого з'їсти, щоб пішло на користь організму, а не навпаки.

Ми зібрали жля вас топ корисних продуктів, які мають бути у раціоні кожної людини і які ви можете придбати у нашому інтернет-магазині "Без Очереди".

1. Брокколі

Як і будь-яка інша капуста, брокколі містить багато клітковини, калієй, кальцій та натуральні речовини, що знижують ризик розвитку серцевих хвороб, діабету і навіть деяких видів раку, як показують дослідження University of Illinois.

Крім іншого, брокколі містить потужний антиоксидант бета-каротин, сулфорафан, а також вітаміни С і К. Однак для того, щоб усі корисні мікроелементи збереглися і у приготовленому продукті, рекомендується не розварювати брокколі у воді, а лише злегка тушкувати цю капусту на пару.

2. Картопля

Багато хто вважає картопля по-замовчуванню шкідливою їжею, хоча це не зовсім так. Все залежить від виду картоплі і способу її приготування. Картопля у фритюрі або чіпси однозначно шкідливі, тоді як картопля, запечена в фользі, яка зберігає всі корисні речовини і вітаміни — корисна.

Звичайна біла картопля багата калієм, магнезією, фосфором і вітаміном B6, а одна бульба містить три денних норми вітаміну А, природного імуностимулятора. Цікаво, але останні дослідження показують, що краще за все їсти картоплю холодною.

3.  Листя салату

Завдяки високому вмісту антиоксидантів листя салату айсберг, шпинату, руколи та інших зелених рослин є надзвичайно корисними. Вони не тільки містять вітаміни А, В6, С, Е, К, а й такі важливі для організму мінерали, як селен, цинк, фосфор, кальцій, магній, залізо.

Листя салату можуть служити відмінним доповненням практично до будь-якої страви, особливо до стейка з м'яса. Нагадаємо, що салат необхідно вживати в свіжому вигляді - при термічній обробці або при заморожуванні велика частина корисних мікроелементів, що містяться в ньому, руйнується.

4. Лосось і сьомга

Вживання в їжу всього 100 грамів жирної риби (лосося, сьомги або форелі) з періодичністю 4-5 разів на тиждень повністю покриває потребу організму в омега-3 жирних кислотах, необхідних для правильного функціонування нервової системи і обміну речовин .

Відзначимо також, що сьомга містить велику кількість білка з високим показником засвоюваності і відмінним профілем амінокислот. У 100 грамах цієї риби міститься до 27 грамів протеїну — більше, ніж в червоному м'ясі або в курці. Це робить сьомгу важливим продуктом для росту м'язів.

5. Яйця

Незважаючи на поширену оману, корисний як білок курячого яйця, так і його жовток. Що міститься в ньому холестерин не має прямого відношення до підвищення рівня «поганого» холестерину в крові, а ніякої верхньої норми споживання яєць на добу не існує.

Яйця служать відмінним джерелом легкого для засвоєння тваринного білка, що особливо важливо при тренуваннях для росту м'язів або при дієті для схуднення. Ви можете їсти яйця як на сніданок у вигляді омлету або яєчні, так і використовувати їх в якості снека, приготувавши смачний домашній бутерброд.

comments powered by Disqus
by ArtGazm